De derde Booksteps bibliotheek werd in juni 2012 geopend in Gulu. In totaal nemen vijf middelbare scholen met 6.770 leerlingen deel aan dit project.

Eind 2011 begonnen we met de voorbereidingen voor een project in Gulu. De overheid heeft hiervoor een gebouw beschikbaar gesteld dat – dankzij een gift van de Marthe van Rijswijk Foundation in 2011- aan de eisen van een moderne bibliotheek is aangepast. Het biedt ruimte aan een boekendepot, van waaruit lespakketten aan scholen worden uitgeleend, en een studieruimte. De leraren krijgen instructieboeken en bijscholing.

Dankzij een ruime donatie van Wings of Support en een vermeerderingssubsidie van Impulsis, waarbij 50% vermeerdering werd toegevoegd aan binnengebrachte donaties kon de bibliotheek opgezet worden. In mei werd de bibliotheek geopend in een schoolgebouw van de Gulu Senior Secondary School, waarvan we 2 lokalen mogen gebruiken. Eén lokaal is bestemd voor de opslag in stalen kistjes van de boeken, en in het andere lokaal is een studieruimte met 50 zitplaatsen. Dagelijks komen ongeveer 100 studenten naar de studieruimte om zich voor te bereiden op toetsen en examens.

Deelnemende scholen in Gulu:

  • Gulu High School
  • Gulu Senior Secondary School
  • Sacred Heart Secondary School
  • Gulu Army Secondary School
  • St. Joseph’s College Layibi

Send this to a friend