Project: Zorg voor tienermoeders

Dit project kwam voort uit onze samenwerking met Big5 Centre, een NGO in Nairobi. Het Big5 Centre is een gemeenschapsorganisatie, die ernaar streeft armoede uit te bannen en de levensstandaard te verbeteren. Het Centre zet zich met Care for teenmums in voor de persoonlijke ontwikkeling en beroepsonderwijs voor tienermoeders in de sloppenwijken. De tienermoeders nemen deel aan een 8 maanden durende opleiding waarvan 4 maanden in school (beroepsopleiding).

A dream came true: naar school!

Het is alsof een droom werkelijkheid wordt als de tienermoeders zich en masse inschrijven bij een instituut voor beroepsopleidingen zoals bakker, kapper en informatica. Big5 Centre gaat hier samenwerken met een lokale organisatie die beroepsopleidingen aanbiedt voor de armen, zodat alles onder één dak en dicht bij Big5 Centre in Kanguruwe Slum is. De teenmums zullen daardoor geen vervoerskosten hebben.
De meiden kregen direct een rondleiding. Ze zijn dolblij en staan te trappelen om te beginnen!
Eriss van Big5 Centre schrijft:  “I would like to take this opportunity to thank you for walking with us. It was our first time to handle this and you made it easier for us. You have no idea how you have transformed the lives of this girls.”

Booksteps werkt!

  • Het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van moeders is enorm toegenomen;
  • De moeders weten nu hoe ze voor kun kinderen kunnen zorgen;
  • Alle deelnemende tienermoeders hebben een beroepsopleiding gevolgd;
  • De vrijwilligers van Big5 Centre hebben door huisbezoeken af te leggen van veel meiden de verbroken relatie en conflicten thuis hersteld.